Dilluns a divendres de 8h a 14h

CONSULTA PÚBLICA – Projecte de Reglament Orgànic de Participació Ciutadana

La participació ciutadana és un dels punts fonamentals de la política democràtica d’un país i de cadascun dels seus municipis.

Aquest ajuntament pretén impulsar i afavorir per tots els mitjans al seu abast la potenciació de la participació ciutadana en la gestió municipal, per això al Ple de 28 de setembre de 2022 es va acordar l’adhesió de l’Ajuntament de Xeresa a la Xarxa de Governança Participativa Municipal de la Comunitat Valenciana. La Xarxa té com a objecte impulsar i coordinar les actuacions que es desenvolupen en els diferents municipis i comarques compromesos amb la participació ciutadana, intercanviar experiències entre les administracions i proposar accions conjuntes. Amb l’adhesió a la xarxa, els governs locals es comprometen a potenciar una sèrie d’accions plasmades en un decàleg que constitueix la carta d’adhesió.

En línia amb el compromís que l’Ajuntament té en matèria de participació ciutadana, està en projecte un Reglament Orgànic de Participació Ciutadana. A través d’aquest Reglament es pretén aproximar la gestió municipal al veïnat de forma transparent i participativa, desenvolupar òrgans on els veïns puguen participar directament en els assumptes locals, potenciar les eines de comunicació amb els ciutadans, aprofitant els mitjans electrònics i les ferramentes 2.0 (la nova pàgina web, les xarxes socials, les aplicacions mòbils), i acostar la gestió municipal a peu de carrer.

Per a la redacció del Reglament en qüestió també es pretén involucrar a tota la ciutadania. És per això que s’ha creat una enquesta mitjançant la qual volem assolir aquest objectiu, obtenint les opinions i punts de vista dels nostres ciutadans per a tindre’ls en compte en tot el procediment.

L’enllaç a l’enquesta és:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfZX9ks-Dd-7joLEMXe8Y3Gct2gdv0y7KbA3hTUSTGthB1wnw/viewform

Comparteix

Notícies recents

Segueix-nos

Ir al contenido